hållbarhet mm

Det är lätt att gå vilse i komplexiteten kring hållbar utveckling, men nyckeln till förändring tror vi ligger i det enkla, köp bra grejer och köp därför mindre. Vår rejäla Champion bag kommer till exempel att hålla hela livet, pimpa upp den med en väskberlock om du är i behov av något nytt. Att göra bra val handlar också om valuta för pengarna, bra kvalitet men prisvärt. Vad är poängen med en superdyr, men hållbar läderväska som väldigt få har råd med, det kommer inte att göra någon verklig skillnad.
 

Vi är pragmatiska när vi designar, vi använder bara stockfärger på lager, tyger som fabriken redan har, det sparar resurser. Vi väljer det mest miljövänliga sättet att frakta för den givna tiden, det är inte alltid detsamma som är bäst, det beror på storleken och vikten och hur långt det ska fraktas. Ibland är flyg bättre än båt beroende på båtens rutt, så du måste verkligen vara smart och flexibel med det och vi gör vårt bästa för att göra rätt val.
 

Alla våra plagg kommer från miljöcertifierade ISO-certifierade leverantörer. ISO 14001 är en globalt erkänd standard för ett miljöledningssystem. Denna standard definierar kraven för att kontrollera och förbättra organisationens miljöpåverkan. ISO 14001-standarden rekommenderar kontroller för de processer som har en miljöpåverkan. T.ex. Användning av miljöresurser, miljömässig avfallshantering och energiförbrukning. För att förstå vad alla certifieringar betyder är lite som att navigera i en djungel men produktion är en komplex process och för att rikta in vissa punkter i den processen på ett effektivt sätt måste du vara exakt.
 

De leverantörer vi använder är certifierade enligt amfori BSCI Code of Conduct. Det är ett åtagandedokument för amforis medlemmar och deras affärspartners att utöva due diligence för mänskliga rättigheter och miljöskydd i sina globala leveranskedjor i linje med internationellt erkända principer. Principerna omfattar saker som barnarbete, en säker arbetsmiljö, koder mot diskriminering, anständiga arbetstider och så vidare... Deras värderingar är baserade på FN:s allmänna förklaring om mänskliga rättigheter

 

LOPE HORSE & STABLE GEAR

SPORTIGT MODE FÖR HÄSTÄLSKARE