Så här håller du dina vita ridkläder vita

För att bevara de vita ridklädernas fräschhet och funktionalitet är det viktigt att tvätta dem korrekt och behandla fläckar effektivt. Många ridkläder är tillverkade av funktionsmaterial som är lätta, andningsbara och fuktavvisande, men känsliga för höga temperaturer och kemikalier.. Här är några steg för att hålla dina vita ridkläder rena och ta bort fläckar:
1. Förbehandling av fläckar:
Om möjligt, behandla fläckarna omedelbart. Tvätta försiktigt bort eventuell fast smuts med en mjuk svamp eller borste.
Applicera en fläckborttagningsprodukt anpassad för funktionsmaterial eller galltvål direkt på fläcken och arbeta in det försiktigt med en mjuk svamp eller trasa. Låt det sitta i några minuter för att bryta ner fläcken.
2. Vänd ridbyxor ut och inT innan tvätt, och se till att stänga eventuelle blixtlås innan tvätt.
3. Tvätta dina vita ridkläder separat från andra färgade plagg för att undvika färgöverföring.
4. Välj rätt tvättmedel: Använd ett skonsamt vittvättmedel som är utformat för tekniska eller funktionsmaterial. Undvik tvättmedel med blekmedel, eftersom det kan ge gula fläckar.
5. Välj rätt tvätttemperatur: Följ tvättråden på dina kläder. Många funktionsmaterial tål tvätt i kallt eller ljummet vatten. Högst 30 ° Använd ALDRIG mjukmedel -det förstör funktionen i plaggen och är en riktig miljöbov!
6. Använd en skonsam tvättcykel: Använd en skonsam tvättcykel med låg centrifugering för att undvika överdriven nötning på kläderna.
7. Lufttorkning: Undvik att använda torktumlaren, eftersom värmen kan skada funktionsmaterialet och minska dess prestanda. Istället, häng dina kläder på en torkställning eller en linje och låt dem lufttorka. Häng dem inte i en fuktig miljö, de behöver torka kvickt, efter som de annars kan få en otrevlig doft
8. Undvik direkt solljus: Torka dina vita ridkläder i skuggan eller inomhus för att undvika blekning från direkt solljus.
8. Kontrollera efter tvätt: Efter tvätt, kontrollera dina kläder noggrant för att se om fläckarna har försvunnit. Om fläcken är kvar, upprepa behandlingen innan du torkar kläderna.
Genom att följa dessa steg kan du hjälpa till att bevara dina vita ridkläders färg och funktionalitet samtidigt som du tar bort envisa fläckar. Det är viktigt att vara försiktig och använda skonsamma metoder för att undvika att skada de tekniska egenskaperna hos dina kläder.

LOPE HORSE & STABLE GEAR

SPORTIGT MODE FÖR HÄSTÄLSKARE