Så här håller du dina vita ridkläder vita

För att bevara de vita ridklädernas fräschhet och funktionalitet är det viktigt att tvätta dem korrekt och behandla fläckar effektivt. Många ridkläder är tillverkade av funktionsmaterial som är lätta, andningsbara och fuktavvisande, men känsliga för höga temperaturer och kemikalier.. Här är några steg för att hålla dina vita ridkläder rena och ta bort fläckar:
Förbehandling av fläckar:
Behandla fläckarna så snart som möjligt. Ta bort fast smuts försiktigt med en mjuk svamp eller borste.
Applicera en fläckborttagningsprodukt anpassad för funktionsmaterial eller galltvål direkt på fläcken. Arbeta in det försiktigt med en mjuk svamp eller trasa och låt det sitta i några minuter för att bryta ner fläcken.
Förberedelse för tvätt:
Vänd ridbyxorna ut och in innan tvätt 
Separat tvätt:
Tvätta dina vita ridkläder separat från andra färgade plagg för att undvika färgöverföring.
Val av tvättmedel:
Använd ett skonsamt vittvättmedel som är utformat för tekniska eller funktionsmaterial. Undvik tvättmedel med blekmedel för att undvika gula fläckar.
Tvätttemperatur:
Följ tvättråden på dina kläder. Många funktionsmaterial tål tvätt i kallt eller ljummet vatten, upp till 30°C. Undvik att använda mjukmedel, vilket kan skada klädernas funktion och påverka miljön negativ.
Lufttorkning:

Undvik att använda torktumlaren eftersom värmen kan skada funktionsmaterialet. Häng istället kläderna på en torkställning eller linje för att lufttorka. Undvik att hänga dem i fuktiga miljöer för att förhindra obehaglig lukt.

Undvik direkt solljus:
Torka dina vita ridkläder i skuggan eller inomhus för att undvika blekning från direkt solljus.
Kontrollera efter tvätt:
Efter tvätt, kontrollera kläderna noggrant för att se om fläckarna har försvunnit. Upprepa behandlingen om fläcken är kvar innan du låter kläderna torka.
Byxorna känns beyond räddning:
Ta Vanish-spray och spraya rejält på fläcken och låt den verka några minuter. Tvätta sedan byxorna i 40°  och hoppas på mirakel!!
Lycka till !

LOPE HORSE & STABLE GEAR

SPORTIGT MODE FÖR HÄSTÄLSKARE